- Η Κλεοπάτρα, η πιο διάσημη φαραώ της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε λιωμένα κόκκινα σκαθάρια για να βάφει τα χείλη της σε έντονο κόκκινο χρώμα.
- Το κραγιόν έγινε διάσημο τον 16ο αιώνα χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ I και τις κυρίες της αυλής της, που έβαφαν τα χείλη τους με ένα μίγμα από κερί μέλισσας και υδραργυρούχο σουλφίδιο.
- Τα πρώτα κραγιόν σε μεταλλικές θήκες εμφανίστηκαν στην αγορά το 1915.
- Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της γλύφοντας τα χείλη της. Τώρα ξέρετε γιατί χρειάζεται να ανανεώνεται το κραγιόν σας μετά το φαγητό!
- Κατά τη Χρυσή Εποχή του Ισλάμ, ο Ανδαλουσιανός Άραβας ιατρός και φαρμακοποιός Abu al-Qasim al-Zahrawi (Abulcasis) δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε στερεά μορφή, χρησιμοποιώντας άρωμα και άλλα συστατικά πεπιεσμένα σε καλούπια. Περιέγραψε τη διαδικασία στην εγκυκλοπαίδεια του περί ιατρικής και φαρμακολογίας, την Al-Tasrif.
- Το 1770, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποια γυναίκα φορούσε κραγιόν θα δικαζόταν για μαγεία.
- Η Max Factor, η make-up artist των αστέρων, δημιούργησε το λιπ-γκλος το 1930.
- Η δημοτικότητα του κραγιόν αυξήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βιομηχανία του σινεμά και το μακιγιάζ έγινε συνήθεια για τις γυναίκες.
- Το 1950, η Αμερικανίδα φαρμακοποιός Hazel Bishop δημιούργησε το πρώτο μακράς διαρκείας κραγιόν.
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
Αυτό το ξέρατε για το κραγιόν?
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ελένη καλώς σε βρήκα!!!Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου με χρήσιμες πληροφορίες!!!Θα σε παρακολουθώ και θα τα λέμε!!Φιλιά και καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλώς ήρθες,Sophie!!!!!Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
Διαγραφή