Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έυκολα μυστικά για τέλεια μαλλιά!!!!!

***Αδύναμα μαλλιά
Σπάνε εύκολα με τη χτένα,η συχνή χρήση καπέλου, σκούφου ή κράνους τα κάνει εύθραυστα ενώ το λούσιμο του κεφαλιού κάθε φορά, μετατρέπεται σε αγωνιώδη προσπάθεια μήπως μπερδευτούν τα δάχτυλα και με ένα ήπιο τράβηγμα μείνουν κάποιες τούφες στα χέρια σας.
Τι να κάνετε....
1. Για να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών, υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες των τροφών. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, «εξισορροπήστε» το με συμπληρώματα βιταμινών.
2. Όταν λούζεστε, κάντε μασάζ στο τριχωτό με τα ακροδάχτυλα και όχι τα νύχια. Απλώστε το conditioner στις τούφες των μαλλιών —όχι στις ρίζες— και ξεβγάλτε με δροσερό νερό.
3 .Είναι μύθος ότι πρέπει να κόβετε συχνά τα μαλλιά για να «μεγαλώσουν» ή ότι δεν πρέπει να τα βουρτσίζετε τακτικά.
4. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα που δυναμώνουν τα μαλλιά και τους παρέχουν ουσιαστικά θρεπτικά στοιχεία.
***Ταλαιπωρημένα μαλλιά
Μαλλιά που έχουν καταστραφεί από τεχνικές εργασίες (συχνή χρήση θερμού αέρα, βαριά προϊόντα styling, περμανάντ ή συχνές βαφές) θεωρούνται υπερβολικά αφυδατωμένα. Τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ίσως ο πιο ευάλωτος τύπος καθώς οι άκρες της τρίχας είναι λιγότερο προστατευμένες από το σμήγμα, γεγονός που εμποδίζει τη σωστή ενυδάτωση των μαλλιών. Γίνονται πολύ εύκολα εύθραυστα και θαμπά στην όψη.
Τι να κανετε....
1. Μια «παραδοσιακή» συνταγή αναζωογόνησης των μαλλιών είναι να «βρέξετε» τις άκρες τους με λίγο ελαιόλαδο και να το αφήσετε για μία ώρα περίπου. Μετά λουστείτε, στεγνώστε τα και θα είναι ενυδατωμένα και λαμπερά.
2. Μια περιποίηση με το ψαλίδι του κομμωτή κάθε 6-8 εβδομάδες βοηθά να δείχνουν τα μαλλιά υγιή και όμορφα.
3. Χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα προϊόντα αναδόμησης που ρυθμίζουν και επανορθώνουν την υγεία των μαλλιών.
***Βαμμένα μαλλιά
Η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας δηλώνει όχι μόνο την ανάγκη (κάλυψη των λευκών) ή υποταγή στη μόδα αλλά τη βαθύτερη επιθυμία για ανανέωση. Η τρίχα ωστόσο ταλαιπωρείται. Οι οξειδωτικοί παράγοντες που περιέχουν οι περισσότερες βαφές τροποποιούν τη δομή της, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται εύθραυστα, θαμπά, ξηρά και σκληρά.
Τι να κάνετε....
1. Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν πάντα φροντίδα. Ειδικά αν έχετε ξανθά μαλλιά πρέπει να προστατεύετε το χρώμα, ώστε να μη δείχνει άτονο και να αντιμετωπίζεται η φθορά του «αποχρωματισμού».
2. Χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα που επανορθώνουν την επιφανειακή ζημιά και αναζωογονούν τις ίνες των μαλλιών, ώστε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να δείχνουν ακόμη πιο φωτεινό το χρώμα!
3. Προτιμήστε τις φυσικές ανταύγειες.
4. Ένα πράγμα που πρέπει να αποφεύγετε είναι η υπερβολική θερμότητα (συχνή χρήση πιστολάκι κ.λπ.).

Το μυστικό

Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου